रंगीले पर्व में रंगीला स्वाद एक फल का————

चीकू   का  हलवा=====
          ७-८ पके  चीकू ,  आधा  प्याला  मेवा ,   चौथाई  प्याला  चीनी ,   आधा प्याला  दूध , दो बड़े  चम्मच  नारियल  बुरादा ,    ५-६ बादाम  गीरियां  कुटी   हुई।
     चीकू  छील  लें, बीज  निकालें  और  मैश  करें।पैन  में  मावा  डालकर  थोढ़ी  देर  भूनें। इसमें  चीकू  का  मिश्रण   मिलाएं।  दूध व चीनी   डालें।  खुश्क  हिने  तक  पकाएं।  नारियल का बुरादा  व बादाम गिरियों से  सजाकर  सर्व  करें।

एक उत्तर दें

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / बदले )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / बदले )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / बदले )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / बदले )

Connecting to %s

%d bloggers like this: